Hotelliaamiainen kotona by Vanelja
Pehmeät ja raikkaat hotellilakanat ja sängyssä nautittu aamiainen ovat arjen ihania iloja. Kirjailija ja terveysvalmentaja Virpi Mikkonen, eli tunnetummin Vanelja, loihti Familonille aamiaismenun, joka vie sinut suoraan viiden tähden hotellin tunnelmaan. Nappaa suussa sulavat reseptit ja hemmottele itseäsi ylellisellä aamiaishetkellä!
Hapanjuuripaahtoleivät pestomunakkaalla
(Kahdelle)
4 palaa hapanjuurileipää
2 avocadoa
4 rkl pestoa
4 kananmunaa
tuoretta basilikaa
luomuvoita tai oliiviöljyä paistamiseen
Lisää pannulle voita. Paista leipäviipaleita pannulla, kunnes ne saavat kullanruskeaa sävyä. Muussaa kunkin leivän päälle puolikas avocado.
Lämmitä iso paistinpannu ja annostele pannulle 4 rkl pestoa. Levitä pestoa hieman lusikalla. Riko peston päälle kananmunat vierekkäin. Ripottele munien pinnalle merisuolaa ja mustapippuria. Paista munia kunnes valkuainen on kiinteytynyt ja reunat ovat hieman rapsakoita. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi. Nostele pestomunakkaat leipien päälle.
Lisää pinnalle tuoretta basilikaa. Tarjoa ja nauti lämpimänä.
Vaniljainen proteiinipäärynäpuuro
(Kahdelle)
2 dl kaurahiutaleita
½ dl vaniljan makuista heraproteiinia (tai riisiproteiinia)
2 rkl chia-siemeniä
4 ½ dl mantelimaitoa (tai puolet vettä ja puolet mantelimaitoa)
hyppysellinen merisuolaa
½ tl kardemummaa
Pinnalle:
siivutettu päärynä
mantelivoita
kotimaista hunajaa
mantelilastuja
Lisää kaurahiutaleet, proteiinijauhe, chia-siemenet ja neste kattilaan. Sekoita keskenään ja kiehauta. Lisää mausteet ja kypsyttele viitisen minuuttia. Annostele kulhoihin. Leikkaa pinnalle päärynä hyvin ohuiksi siivuiksi. Valuta päälle mantelivoita ja hunajaa. Ripottele päälle mantelilastuja.
Kardemummainen mustikkaraakakakku
(Kahdeksalle)
Pohja:
1 dl manteleita
1 dl pekaanipähkinöitä
7 tuoretta pehmeää taatelia, ilman kiviä
1 tl kardemummaa
hyppysellinen merisuolaa
Täyte:
5 dl cashew-pähkinöitä
puolikas kypsä banaani
½ dl miedon makuista kookosöljyä, sulana
½ dl kotimaista hunajaa
½ dl manteli- tai kauramaitoa
puolikkaan sitruunan mehut
1 dl mustikoita, tuoreita tai pakastettuja
2 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle:
tuoreita metsämustikoita tai pensasmustikoita
kookosmaitoa
Irtopohjavuoka: 20 cm
Laita pala leivinpaperia irtopohjavuoan pohjalle. Annostele mantelit ja pekaanipähkinät monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja sekoita hienoksi muruksi. Lisää joukkoon taatelit, kardemumma ja suola. Sekoita taikinaksi. Painele taikina tiukasti kakkuvuoan pohjalle. Valmista täyte.
Laita kaikki täytteen ainekset (paitsi mustikat ja kaakao) monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa nestettä saadaksesi tasaisen ja mahdollisimman sileän koostumuksen, pitäen seos silti mahdollisimman paksuna. Kaada ⅓ seoksesta kakkuvuokaan, levitä tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle ½ dl mustikoita.
Kaada tehosekoittimeen jääneestä seoksesta ⅓ seosta kulhoon ja hämmennä sekaan kaakaojauhe. Kaada kaakaoseos vuokaan. mustikoiden päälle.
Lisää ½ dl mustikoita tehosekoittimeen jääneen seoksen sekaan ja blendaa sileäksi. Kaada mustikkaseos vuokaan. Tasoita lusikalla ja ripottele pinnalle mustikoita.
Laita kakkuvuoka pakastimeen noin 3 tunniksi tai kunnes kakku on kiinteää. Nosta kakku vuoasta ja aseta se tarjoiluvadille. Valuta muuta ruokalusikallinen kookosmaitoa kakun reunoille. Anna kakun sulaa huoneenlämmössä puolisen tuntia, kunnes voit leikata sitä. Tarjoile ja nauti. Säilytä jääkaapissa.
Vaneljan Hotel Style -aamiaismenu sopii nautittavaksi ylellisen ihanalla Familon-vuoteella. Kuvittele herääväsi ihanan pehmeiden ja raikkaiden Hotel Style -vuodevaatteiden ääressä, nauttien täydellisestä hotellitunnelmasta kotona. Yhdistä onnellisen unen nautinto terveelliseen aamiaiseen sängyssä!
Tutustu: Familon Hotel Style